Субота, 18.05.2024, 23:57
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗЗСО "Прилуцький ліцей №29 Луцької міської ради"

javascript://
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Квітень » 21 » Оголошення.
12:38
Оголошення.

До уваги батьків майбутніх першокласників!

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією та введенням режиму надзвичайної ситуації, пропонуємо Вам онлайн форму заяви для зарахування учнів до 1-го класу. 

Електронні заяви надсилайте на електронну пошту ліцею shkola.prilutska@i.ua

Також нагадуємо про необхідність дотримання власного календаря профілактичних щеплень на кір та інші інфекційні хвороби.

З повагою, адміністрація закладу освіти.

Прийом учнів до школи

 

 

Здійснюється на безконкурсній основі

 

 

(відповідно до статті 18 Закону України «Про загальну середню освіту» зарахування дітей до першого класу початкової школи загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форми власності (у тому числі ліцеїв, гімназій, колегіумів, коледжів, що містять у своїй структурі школу І ступеня)).

 

 

Документи для прийому до першого класу надають батьки або особи, які їх замінюють

 

 

*заява на ім’я директора школи;

 

 

*копія свідоцтва про народження дитини;

 

 

*медична картка встановленого зразка.

 

 

Інших документів для зарахування дитини до 1 класу не передбачено.

 

 

 

 

 

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИЙОМУ ДІТЕЙ ДО ПЕРШИХ КЛАСІВ

 

 

В ОЗЗСО «Прилуцький ліцей № 29»

Конституція України

Стаття 53. Кожен має право на освіту

1. Повна загальна середня освіта є обов'язковою.

2. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах...

Закон України "Про освіту"

Стаття 12. Повна загальна середня освіта

п.4. Початкова освіта здобувається, як правило, з шести років. Діти, яким на початок навчального року виповнилося сім років, повинні розпочинати здобуття початкової освіти цього ж навчального року.

Стаття 13. Територіальна доступність повної загальної середньої освіти

п. 1. Для забезпечення територіальної доступності повної загальної середньої освіти органи місцевого самоврядування створюють і утримують мережу закладів освіти та їхніх філій.

Кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти (його філії), що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи.

Право особи здобувати початкову та базову середню освіту у державному або комунальному закладі освіти (його філії), за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця особа, гарантується, що не обмежує право особи обрати інший заклад освіти.

Закон України "Про загальну середню освіту"

Стаття 18. Зарахування учнів

1. Місцеві органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування закріплюють за закладами загальної середньої освіти відповідні території обслуговування і до початку навчального року обліковують учнів, які мають їх відвідувати.

2. Зарахування учнів до закладу загальної середньої освіти проводиться наказом директора, що видається на підставі заяви, копії свідоцтва про народження дитини, за наявності медичної довідки встановленого зразка і відповідного документа про освіту (крім учнів першого класу).

7. Зарахування учнів до ліцеїв, приватних закладів загальної середньої освіти і закладів спеціалізованої освіти дозволяється проводити на конкурсних засадах.

Зарахування учнів до інших закладів загальної середньої освіти дозволяється на конкурсних засадах лише у випадках, якщо кількість поданих заяв на відповідний рівень загальної середньої освіти перевищує спроможність цього закладу. Право на першочергове зарахування до початкової школи мають діти, які проживають на території обслуговування цієї школи.

Наказ Міністерства освіти і науки України "Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти" №367 від 16.04.2018

Лист-роз'яснення Міністерства освіти і науки України щодо застосування окремих положень нового Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти №1/9-292 від 08.05.2018

 

ЩО НЕОБХІДНО ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ ДИТИНИ ДО ШКОЛИ

Для зарахування учня до закладу батьки подають такі документи:

· заява на ім’я директора навчального закладу;

· медична довідка встановленого зразка (форма № 086-1/о – «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язково медичного профілактичного огляду». Вона містить інформацію про результати медичного огляду та рекомендації щодо занять фізкультурою. Під час зарахування дитини батьки також мають подавати довідку форми № 063/о «Карта профілактичних щеплень»).

· копія свідоцтва про народження

· особова справа — для дітей, які вступають до будь-якого класу, окрім першого. Іноземні громадяни та особи без громадянства додатково подають нотаріально завірений переклад документів, складених іноземною мовою.

Батьки надають додаткові документи, якщо прізвище когось із них за паспортом не збігається з прізвищем дитини у свідоцтві про народження. У такому випадку батьки підтверджують спорідненість документом РАЦСу про зміну прізвища або надають свідоцтво про шлюб.

Опікуни надають документи, видані відповідними органами влади. Це може бути акт органу опіки та піклування про призначення опікуном.

Вимагати довідки з місця роботи батьків або осіб, які їх замінюють, довідки про їхню заробітну плату або дані про рівень розвитку дитини та її готовності до навчання керівник навчального закладу не має права.

 

Переглядів: 205 | Додав: Mery | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz